Onze bijenstanden staan op verschillende plekken in een straal van 25 kilometer in en om Ouderkerk. Zo hebben wij bijenkasten staan in het Amsterdamse bos, langs Amstel en Vecht, het Gooi en ook op landgoed Drakensteyn van Prinses Beatrix. Elke locatie en elk jaargetijde heeft zijn specifieke smaak en kleur. Daarom is vrijwel elke honingsoort anders. Wij garanderen de uitstekende kwaliteit van dit product.
Koolzaadhoning
Is een honingsoort die heel snel wit kristalliseert. Deze honing heeft een hoog percentage glucose en wordt daarom speciaal voor sporters aanbevolen. Glucose wordt snel in het bloed opgenomen waardoor vermoeide mensen zich snel weer fit voelen.
Als slaapmutsje te gebruiken: 1 eetlepel honing in warme melk.
Voorjaarshoning
Deze honing komt van vroeg bloeiende bloemen en planten zoals wilg, krokus, kastanje. Het is rijk aan mineralen en enzymen. Omdat het niet van één specifieke bloem komt noemen wij het voorjaarshoning. Het is een goed smakende honing die bij veel liefhebbers in trek is.
Zomerhoning
Is een melange van een groot aantal verschillende zomerbloemen. Zomerhoning wordt na de fruit- en voorjaarshoning gewonnen. De smaak kan erg wisselen, soms zacht en soms wat sterker van smaak. Ook de kleur kan variabel zijn, van licht tot heel donker. Wordt veel gebruikt tegen allergieën.
Lindehoning
In de eerste week van juli komen de eerste Lindebomen tot bloei, vlak na de Acacia. Voor veel mensen is dit de favoriete honing. Het heeft een prettige geur en een mintachtige nasmaak. Lindehoning heeft een relaxerende en slijmoplossende werking. Goed voor een vrije ademhaling.
Balsemienhoning
Half juli verplaatsen wij een aantal van onze bijenvolken naar het natuurgebied Biesbosch. Langs oevers van de vele kreken en inhammen begint dan de bloei van de Reuze Springbalsemien. Het is na de heide de laatste (en vrijwel nog de enige) rijke dracht. Het is een heerlijke milde honing en licht van kleur. Goed te gebruiken in sausen en dressings. Een ideale honing om gerechten te verwerken. Vanwege de zachte smaak een uitermate geschikte honing voor kinderen.
Tip
Goede honing hoort te kristalliseren, dit is een natuurlijk proces. Om honing weer vloeibaar te maken dient deze au-bain-marie verwarmd te worden. Honing echter nooit warmer maken dan 40°C, anders gaan de goede eigenschappen verloren.
Op al onze verpakkingen geven wij het advies om baby’s tot 1 jaar geen honing te geven om zuigelingenbotulisme te voorkomen, al komt het in Nederland zelden voor. Clostridium botulinum kanvoor komen in zelf ingemaakte groente en vlees of in honing.
Onze honing is afkomstig van Imkerij De Ronde Hoep
Recente reacties